EN OPTUR ER EN LYD-CEREMONI FOR GLÆDEN VED FREMSKRIDT

Forestillingen viser fornøjelsen ved menneskelig originalitet og virkelyst. Dette gøres ved at musikkerne benytter en videotransmitteret raketopsendelse som node for en musikalsk lyd-performance hvor publikum rives med i rakettens energi og får orkesterets lydtryk som erstatning for trykket fra den rigtige raket. REN OPTUR spiller kun opsendelser der bringer nye videnskabelige landevindinger i kredsløb om vor klode.

En audionaut medbringer noget der kan give lyd fra sig til det sted hvor der er OPTUR. Når nedtællingen har lydt og raketten går til vejrs sætter man i med den kraftigste lyd man kan og langsomt som raketten forsvinder vender man sit udbrud væk fra rakettens voldsomheden og finder de andre musikudøvere i samspil og skaber derved ganske unikke lydflader. Vi har forsøgt at samle erfaringerne og til nu i dette dokument som vi kalder “partituret

For nyligt er vi også begyndt at spille SPACEWALKS. Disse begivenheder har dog ikke så udførligt et partitur endnu og mangler også her på hjemmesiden at få noget mere overblik MEN det bliver prioriteret at få lavet artikler på OPTURE først.

Vi har just lavet oprettet Foreningen REN OPTUR der skal stå for at koordinere og indsamle bidrag fra medlemmerne og fra sponsore således at vi kan invitere foredragsholdere og vi kan opnå at spille bedre steder for en bredere kreds af mennesker (pt. arbejder vi på at spille på Planetariet og Experimentariet).

Andre måder at bidrage til OPTUR er foreløbigt:
Videdonaut, Lydmix, Kamera, Publikum, Sponsor eller Arrangør. . . blive medlem af foreningen