Fredag d. 8. juli 17:26 -> Den sidste rumfærge EVER.
Entré er 50,-  eller bliv medlem for 100,- og kom gratis til OPTUR i et år (+ attraktivt medlemskort)

Kom til OPTUR og mærk orkesteret skabe et lydtryk der passer til den direkte videotransmission, når NASA skyder den sidste rumfærge afsted.

Denne optur ligger på et godt tidspunkt (DKtid) lige før aftenen og børn er velkommen med forældre.
Inden koncerten vil jeg fortælle om denne sidste tur til ISS den internationale rumstation og hvor langt man er nået og hvad det er godt for -> det er jo til dato verdens dyreste byggeri.

Så kommer nedtællingen til LIFT-OFF og så brøler Atlantis mod himmelen for sidste gang.  Og orkesteret spiller for fuld hals men langsomt som rumfærgen stiger mod himmelen, spiller vi mere og mere roligt og mere og mere som om vi allerede er i den vægtløshed som astronauterne er på vej op imod.

Disse tider er i EDT+6timer = DKtid
Fri 11:26:46 AM…00…00…00…00…Launch
Fri 12:03 PM…00…00…37…00…OMS-2 rocket firing
Fri 12:16 PM…00…00…50…00…Post insertion timeline begins

Denne sidste, sidste opsendelse er en ekstra gevinst pga. at Nasa altid har en rednings rumfærge stående hvis noget skulle gå galt.
Og det var Atlantis der var redningsrumfærge for den forrige mission (der altså egentlig var den sidste). Men når man nu har en rumfærge stående klar kan man jo ligeså godt bruge den.

Takke være NASA-tvs direkte video-transmission fra Florida, kan vi,- på en storskærm her i København, følge med når Rumfærgen Atlantis starter sin sidste rejse mod den Internationale rumstation ISS. Og netop på starttidspunktet leverer orkesteret Ren Optur  en live musikalsk fortolkning af opsendelsen fra RUM på Esromgade 15.

Orkestret har valgt kun at spille til videnskabelige raketopsendelser, fordi det er der menneskeheden forsøger at udvide sin horisont. Siden 2005 har orkestret via brændende interesse samlet erfaringer til at afvikle denne type event,som vi kalder ” en Optur” for et stadigt stigende antal publikummer i København.

Vil du vide mere om Missionen kan du få et meget klart overblik her på  http://www.cbsnews.com/network/news/space/home/flightdata/flightplan.html der er 4 astronauter med på denne mission og ingen af dem skal ud og gå SPACEWALKS.

Godt overblik over Rumfærgens historie http://www.theatlantic.com/infocus/2011/07/the-history-of-the-space-shuttle/100097/ .

Dette er eneste gang jeg nogen sinde har været ude for at NASA har fremskyndet en opsendelse men det er nok fordi der er en anden lækker sonde der skal til Jupiter i august,og så vil de helst ikke forstyres af en rumfærgepensionering…