Archive for the ‘KALENDER’ Category

ren tumblr

REN OPTUR GOES TUMBLR

OPTUR for JUNO på Overgaden 25. Nov. 20:30

Fredag d. 25. november kl. 20:30 DKtid -> Spiller REN OPTUR  for JUNO – Det gør vi fordi Overgaden fylder 25år.

Entreen er gratis

Egentlig skulle vi have spillet tidligere på dagen men NASA har udsat MSL til foreløbigt LØRDAG. Her op siden vil det blive annonceret hvornår det sker.

Der kan købes de attraktive medlemskort for 100,- og Audionaut t-shirts for 150,-

Nasa fortsætter med at udforske de store uløste spørgsmål om vores position i universet. Denne gang er det en kørende robot med ikke mindre end 25 videnskabelige instrumenter der skal besøge den røde planet for at undersøge meget af det som tidligere marsfartøjer ikke har haft plads til i værktøjskassen.
De tidligere robotfartøjer Spirit og Opportunity har overraskende overlevet mere end 10 gange længere end de oprindeligt var designet til. MSL er på mange måder en anderledes mission da den ikke er afhængig af solens lys for at arbejde men har sit eget lille kraftværk med og landingen vil også foregå på en ny og fantastisk måde.

Audionauterne er: Anders Børup, Anja Jacobsen, August Engkilde, Claus Poulsen, Johan Segerberg, Mads Beck Palusewski, Morten Carlsen, Søren Raagaard, TS Høeg, Yann Coppier

Sidst på eftermiddagen er optimalt for forældre at tage deres børn med til en raketopsendelse.Orkesteret REN OPTUR spiller også landing til næste år i august.

En OPTUR er et stykke musik der stilles live til en video-transmission. Audionauterne starter lige efter speakeren siger “And Lift-off” og spiller som om man stod lige ved siden af selve raketten og i takt med at raketten forsvinder mod rummet, spiller vi gradvist mere sammen og mere ambient indtil rumfartøjet er på vej til mars.

Orkestret REN OPTUR spiller disse lyd-ceremonier for at markere at menneskeheden fortsat søger at besvare de helt store uløste spørgsmål om vores position i universet.

Mere info om missionen:
http://mars.jpl.nasa.gov/msl/
http://en.wikipedia.org/wiki/Mars_Science_Laboratory
…Tak til NASA for billeder/video og fordi de forsat udforsker vores naboplaneter…
………….

OPTUR for JUNO på Global Units

REN OPTUR opførte JUNO-sonden
ved Global Units 5. session i LiveRec studioet
på Prags Boulevard 49e, opgang 10, 2300 København S.

Denne OPTUR er for sonden JUNO, der blev opsendt d. 5. august i år. Når den ankommer til Jupiter, om 5 år, vil den bevæge sig i enorme ellipser ind og ud af Jupiters enorme tyngdefelt, for at løse gåder der omfatter hele vores solsystem.Efter 33. omgange bliver JUNO indfanget af gasgigantens tyngdekraft og bliver forevigt en del af Jupiters mystiske indre. Inden da skal 4 stk. stjernekamera, der er skabt af DTU-space, sørger for at JUNO ved hvor den er og det er i dag det eneste instrument i verden som er i stand til at navigere i Jupiters massive magnetfelt & orienterer sig i forhold til stjernerne mens den drejer rundt om sig selv (FLOT KLARET DTU).Sædvanligvis vil en OPTUR foregå samtidig med opsendelsen men JUNO slap af sted uden at vi skubbede på med vores lydtryk. Vi bånede opsendelsen og klippede et video-partitur som Global Units kunne passe ind i programmet d.28 august 2011.Opturen er optaget i 18 spor og vi har aldrig før haft så fantastiske muligheder for at justere på energiens karekter nogen sinde før -> Det er blevet til 2 versioner foreløbig:
1) en kort version som du kan høre her.
2) en version i fuld længde  på Global Units
3) en fuld version på vimeo.com/renoptur
 

 

Played at Global Units on the 28. of August 2011 by the Orchestra REN OPTUR.

STS-135 -> Atlantis -> Den sidste rumfærge

Fredag d. 8. juli 17:26 -> Den sidste rumfærge EVER.
Entré er 50,-  eller bliv medlem for 100,- og kom gratis til OPTUR i et år (+ attraktivt medlemskort)

Kom til OPTUR og mærk orkesteret skabe et lydtryk der passer til den direkte videotransmission, når NASA skyder den sidste rumfærge afsted.

Denne optur ligger på et godt tidspunkt (DKtid) lige før aftenen og børn er velkommen med forældre.
Inden koncerten vil jeg fortælle om denne sidste tur til ISS den internationale rumstation og hvor langt man er nået og hvad det er godt for -> det er jo til dato verdens dyreste byggeri.

Så kommer nedtællingen til LIFT-OFF og så brøler Atlantis mod himmelen for sidste gang.  Og orkesteret spiller for fuld hals men langsomt som rumfærgen stiger mod himmelen, spiller vi mere og mere roligt og mere og mere som om vi allerede er i den vægtløshed som astronauterne er på vej op imod.

Disse tider er i EDT+6timer = DKtid
Fri 11:26:46 AM…00…00…00…00…Launch
Fri 12:03 PM…00…00…37…00…OMS-2 rocket firing
Fri 12:16 PM…00…00…50…00…Post insertion timeline begins

Denne sidste, sidste opsendelse er en ekstra gevinst pga. at Nasa altid har en rednings rumfærge stående hvis noget skulle gå galt.
Og det var Atlantis der var redningsrumfærge for den forrige mission (der altså egentlig var den sidste). Men når man nu har en rumfærge stående klar kan man jo ligeså godt bruge den.

Takke være NASA-tvs direkte video-transmission fra Florida, kan vi,- på en storskærm her i København, følge med når Rumfærgen Atlantis starter sin sidste rejse mod den Internationale rumstation ISS. Og netop på starttidspunktet leverer orkesteret Ren Optur  en live musikalsk fortolkning af opsendelsen fra RUM på Esromgade 15.

Orkestret har valgt kun at spille til videnskabelige raketopsendelser, fordi det er der menneskeheden forsøger at udvide sin horisont. Siden 2005 har orkestret via brændende interesse samlet erfaringer til at afvikle denne type event,som vi kalder ” en Optur” for et stadigt stigende antal publikummer i København.

Vil du vide mere om Missionen kan du få et meget klart overblik her på  http://www.cbsnews.com/network/news/space/home/flightdata/flightplan.html der er 4 astronauter med på denne mission og ingen af dem skal ud og gå SPACEWALKS.

Godt overblik over Rumfærgens historie http://www.theatlantic.com/infocus/2011/07/the-history-of-the-space-shuttle/100097/ .

Dette er eneste gang jeg nogen sinde har været ude for at NASA har fremskyndet en opsendelse men det er nok fordi der er en anden lækker sonde der skal til Jupiter i august,og så vil de helst ikke forstyres af en rumfærgepensionering…

Copenhagen Suborbitals Heat-1X & Tycho Brahe-1 testflight2

Seneste OPDATERING 4. juni 2011

Mens Copenhagen Suborbitals var stærkt optaget af at sende deres visioner op i atmosfæren spille REN OPTUR med til videotransmissionen fra TV2s og Ustream radiokommunikation fra ing.dk.Det er en fantastisk bedrift der her sætter nye standarder for hvad menneskeligt samarbejde kan opnå.Aldrig før har et privat dansk projekt brudt lydmuren.

REN OPTUR agter at spille et raketbrøl til denne spektakulære civile opsendelse af et danskproudseret rumskib. Copenhagen Suborbitals nedtælling er sat til fredag kl. 15:00 men der er tilladelse til at udsætte OPTUREN hen over weekenden – Heat-1X (raketten) og Tycho Brahe (rumskibet) skal spilles til himmelen med maner og REN OPTUR står klar når det sker… Stay tuned!

foto: http://forum.nasaspaceflight.com

Return top