Author Archive

LCROSS – finder vand på månen

OPFØRSLEN i Valby blev spillet nogle få dage efter at LCROSS havde smadret en brandstoftank ned i et krater på månens nordpol d.7. oktober. Det gjorde den for at hvirvle en sky af støv i op af et krater hvor det havde ligget i mange 100.000 år uden at solen havde kunne fordampe vandet. Lige i hælene på denne tank kom så resten af satellitten med alle mulige sensorer der kunne analysere støvet. En sjov ting var at alle medvirkende spontant gav hinanden knus da det hele var overstået -> Det kan virkelig noget ganske specielt det her projekt!

AB havde klippet en video sammen både af opsendelsen og af nedslaget på månen og det var det vi spillede til og for første gang for et stører publikum ved en kulturfestival.

LCROSS – Full mission by REN OPTUR


YouTube-Videoen/lyd klippet af CP.

OPTURSDATA:
Dato: 2009-10-10
Mission: LRO/LCROSS
Fartøj: ATLAS V
Medvirkende:
Audionauter AB, CP,KP,MP,SF,SR,YC
Kamera SH
VJ SB
Kontrolrom: Valby Kulturhus

LRO/LCROSS – 4 minutes and pending

Dette er eksemplet på en udsættelse er ikke ville høre op, “4 minuts and pending”  lød det  igen og igen fra NASAspeakeren. Om bor på raketten var 2 satteliter: LRO er det bedste kamera der er i omløb om månen og
LCROSS der skulle crashlande i et krater på månens nordpol for at finde ud af om der er vand på månen. Da dette skete spillede vi raketten igen for et publikum ved en kulturfestival i Valby kulturhus (se video her).

Audio coming OP

Dette er så vidt jeg  ved den eneste OPTUR hvor jeg (SR) ikke har medvirket, for jeg måtte til sidst tage af sted til mit arbejde som nattevagt.

OPTURSDATA:
Dato: 2009-06-18
Mission: LRO/LCROSS
Fartøj: ATLAS V
Medvirkende: AB, CP, MP, TK
Kontrolrom: Skrat Studio

Return top